Våra katter är Morsan, som är precis vad hon heter, mamma till de andra katterna. Henne hämtade vi från ett travstall i Lekåsa 2003. Hon hade då två små kattungar på tre veckor med sig. Dessa fick namnen Arwen och Gandalf och är uppväxta hos oss. Året efter fick Morsan ytterligare en kull med ungar, tre killar varav en stannade hos oss, Nisse, som är Amandas katt.

Trots att katterna är släkt och till utseendet väldigt lika är det fyra väldigt olika individer. Dock har dom alla gemensamt att dom gärna hänger med promenader. Så om någon frågar vilken sorts katt dom är brukar vi säga råttjägare/promenadkatt.

Morsan är drottningen, det är hon som bestämmer. En superkelig katt som gärna sitter i ens knä i soffan. Men även om hon är kelig är hon också en superjägare. Gillar när vi får besök då det är fler som kan klappa.
A
rwen, vår yngre hona och bästa jägare. Mattes katt, som gärna kelar och pratar med matte. Kommer hem med de mest konstiga jakttroféer, kopparormar, ödlor, fladdermöss och alla möjliga sorters fåglar. Hon är jätteduktig, men vi vill ju helst slippa få hem dessa... Vill helst bara att familjen ska vara hemma, håller sig borta när vi har besök.
Gandalf, vår äldsta hankatt, överlägset stor, men också överlägset lat och feg. Ligger helst hemma och väntar på att matte ska öppna en ny kattmatsburk. Kelig och social.

N
isse, Amandas katt och vår yngre hankatt. Nisse är allt annat än smart men väldigt kelig, snäll och go, låter som en helikopter när han spinner. Är ofta ute på äventyr och är borta så länge så vi inte vet om vi får återse honom. Är inte intresserad av nya bekantskaper, i människoskepnad i alla fall.

Morsan, Arwen och Gandalf på en våra promenader. Gandalf och Arwen
Morsan gillar att klättra Arwen bland vitsipporna
Gandalf och Nisse delar stol Morsan och Gandalf myser
Nisse i tvättkorgen Arwen i mattes svampkorg